MET@VOOR

Sinds 2018 zet stichting Vitaal Dorp zich in voor de ouderen in Everdingen en omstreken met het project “Samen Ouder”. Zo worden er 2x per week op woensdag en vrijdag koffie- en spelochtenden georganiseerd op sc Everstein; op maandag kunnen de ouderen deelnemen aan stoelyoga en op woensdagmiddag is een haak-en brei club actief.

Verschillende keren per maand wordt er samen gekookt en gegeten op Landgoed Everstein. Deze activiteiten zijn laagdrempelig en eenieder kan er binnenlopen. Met Met@Voor gaat Vitaal Dorp zich nu ook inzetten voor alle andere inwoners van Everdingen en omgeving die een bepaalde hulpvraag hebben. Met@Voor werkt behoefte gestuurd. Dat wil zeggen ontmoeting en samen zijn waar mogelijk, individueel waar nodig.

Bovendien werkt Met@Voor vanuit het dorp zelf zodat er op een breed scala aan vragen direct gereageerd kan worden. Wij zijn van mening dat lokaal veel antwoorden kunnen worden gegeven op hulpvragen die leven onder de dorpsbewoners. Hoe korter de lijn, hoe sneller en efficiënter er gereageerd kan worden. Laagdrempeligheid is ook hier het toverwoord. Al ons handelen is gericht op het fijn wonen en leven in Everdingen. Tenslotte leven bij elke doelgroep andere behoeften, wensen en verlangens.

Mochten er vragen, ideeën of opmerkingen zijn dan horen wij deze graag.
Mariejanne Degenkamp (welzijnscoach)
Tel: 06 28959746
Email: metavoor@vitaal-dorp.nl

MET@VOOR IN BEELD

De eerste 3 jaar hebben we dankzij  subsidie van  het Oranjefonds al veel kunnen bereiken. Nu draaien we door met subsidie van de gemeente Vijfheerenlanden.
Naast deze hulp is er door het Oranje Fonds en prachtige documentaire gemaakt waar wij onderdeel van hebben mogen uitmaken. Klik op het filmpje en zie hoeveel moois er is ontstaan in de afgelopen jaren.

Haken is een van de vele activiteiten in Vitaal Dorp Everdingen

BESTAANDE ACTIVITEITEN

Ouderen yoga1x per week maandagochtend
Samen koken2e en 3e maandag van de maand 16.00 – 20.00
Aanschuiftafel1e maandag van de maand 17.30
Koffie- en spelochtend met lunch2x per week woensdag en vrijdag 10.00 – 13.00
Haakclub1x per week woensdag 14.00 – 15.30
Open eettafel1x per maand op donderdagmiddag
Jeu de boulesvrij toegankelijk
Seniorensoos1x per maand

Wilt u meer informatie over bovenstaande activiteiten? Of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Mariejanne: 06 – 28 95 97 46, of stuur een email naar metavoor@vitaal-dorp.nl.