WERK AAN DE WINKEL

Iedereen die op de reguliere arbeidsmarkt niet kan werken, kan bij Werk aan de Winkel terecht, mits men een vergoeding voor de begeleiding meeneemt. Dit kan bijvoorbeeld betaald worden vanuit de gemeente (WMO), een Persoons Gebonden Budget (PGB) of vanuit het budget voor zorg in natura (ZIN) wat de betreffende zorginstelling beheert.

In Winkel & zo…, de buurtwinkel met koffiecorner en boeken-uitleen midden in het dorp Everdingen, in de kas en in de gezellige atelierruimte en op het Landgoed Everstein. Hiermee biedt Werk aan de Winkel in een kleinschalige werkomgeving veel afwisselende werkzaamheden, ontwikkelingsmogelijkheden en integratie in de samenleving.

Meewerkers vinden bij ons een gezellige, warme sfeer en hulp waar nodig, structuur, waarbij activiteit en rust elkaar afwisselen en sociale contacten met mensen uit het dorp, passanten en meewerkende vrijwilligers.

  • arbeidsmatige-dagbesteding-everdingen-everstein-winkel-supermarkt2
  • arbeidsmatige-dagbesteding-everdingen-everstein-winkel-samenwerken
  • arbeidsmatige-dagbesteding-everdingen-everstein-winkel-boerderijt
  • winkel-en-zo-dagbesteding-everdingen-vitaal-dorp
  • winkel-en-zo-dagbesteding-everdingen-vitaal-dorp

WINKEL & ZO

Winkel & zo… is een buurtwinkel met koffiecorner en boeken-uitleen midden in het dorp Everdingen. In de winkel en koffiecorner worden alle werkzaamheden gedaan door de meewerkers, ondersteund door begeleiders en vrijwilligers. In de winkel kun je brood snijden, schappen vullen, spiegelen, achter de kassa werken, prijzen controleren, datum controleren, stickeren wat bijna over de datum is, boodschappen inpakken en bezorgen.

LANDGOED EVERSTEIN

Landgoed Everstein is in 2016 opgestart als sociaal maatschappelijk project in Everdingen. Het landgoed biedt dagelijks werk aan mensen met een beperking of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden ondersteund door professionele begeleiders en een tiental vrijwilligers uit Everdingen.

Landgoed Everstein is op loopafstand van Winkel & zo… en heeft een afmeting van ruim 6000 m². Op het landgoed staat een kas van 1000m² met daarin een atelier.

  • Vitaal dorp en arbeidsmatige dagbesteding in Everdingen
  • Vitaal dorp en arbeidsmatige dagbesteding in Everdingen

De werkzaamheden op het landgoed zijn bijvoorbeeld poten, wieden, schoffelen, snoeien en oogsten. In de kas kweken we groente maar daar wordt ook alles klaargemaakt voor transport naar de winkel. Alle groente die we oogsten worden hier schoongemaakt, afgewogen en verpakt. Vervolgens wordt het met de bakfiets naar de winkel gebracht.

Doordat we gebruik maken van een kas is het jaar rond een gelijkmatige spreiding van de arbeid mogelijk. Het maakt het werk aangenamer, afwisselender, verlaagt de drempel en vergroot de mogelijkheden.  

Op het Landgoed is ook een Jeu-de-boulesbaan aangelegd. Een tafeltennistafel en een schommel.

ATELIER

Naast het telen is er ook werk waarbij we geteelde producten verwerken: het zelf maken van zuurkool, drogen van bonen/kapucijners, soep maken of het inmaken en wecken van andere opbrengsten. Dit doen we in de keuken van het atelier in de kas.

Daarnaast worden er in het atelier allerlei creatieve werkzaamheden uitgevoerd. In het atelier worden verder kado artikelen gemaakt: mozaïeken op bestelling, kralen en sieraden maken, wol vilten, schalen maken en allerlei andere kunstzinnige creatieve activiteiten.


Alles wat we in het atelier maken, wordt verkocht in de winkel.

 

BEGELEIDING

Bij Werk aan de Winkel worden meewerkers begeleid door mensen met kennis, ervaring en enthousiasme in het werken met mensen met een beperking, ondersteund door vrijwilligers. Elke dag zijn er 4 a 5 professionele krachten aanwezig, verdeeld over 2 locaties. Op de locatie Winkel & zo… is er ruimte voor 6 meewerkers en op Landgoed Everstein is er ruimte voor 9 meewerkers.  We begeleiden 1 op 3 á 4 meewerkers.

Onze begeleiding richt zich op:

  • Meewerkers leren zelfstandig werkzaamheden te verrichten
  • Meewerkers ondersteunen in het ontwikkelen van sociale vaardigheden, o.a. door direct klantcontact.

Voor meer informatie over onze ideeën en overtuigingen kunt u via de volgende link ons Beleidsplan bekijken.