FAQ items aan het laden...

OVER DEELAUTO’S IN EVERDINGEN

Ons vitale dorp wordt nu ook mobiel! Na het verdwijnen van de lijnbus uit Everdingen in 2012 is het initiatief deelauto tot stand gekomen. Er is vanuit de stichting Vitaal Dorp een werkgroep opgericht, die het afgelopen jaar hard gewerkt heeft om het project deelauto in ons dorp van de grond te krijgen. Met de financiële steun vanuit de gemeente Vianen hebben wij een mooi wagenpark aan kunnen schaffen. Wij zijn er dan ook trots op dat wij vanaf september 2018 twee elektrische en een benzine-auto via MyWheels kunnen delen in Everdingen.

Wist u dat een deelauto in de meeste gevallen veel voordeliger is dan een tweede auto?

AANMELDEN

Om gebruik te maken van de deelauto’s moet u zich eenmalig aanmelden. Dit gaat als volgt:

Stap 1: Ga naar de website van MyWheels en maak daar een account aan.

Stap 2: Download en installeer de MyWheels app op uw telefoon (via de app store). Start de app en log in met uw MyWheels account.

Stap 3: Kies een auto van Vitaal-Dorp op de MyWheels website en reserveer deze. MyWheels helpt u verder met de reservering en betaling.

DEELAUTO GEBRUIKEN

Om gebruik te maken van een deelauto, moet u deze eerst reserveren. Dit kan via de MyWheels website of via de MyWheels app op uw telefoon. MyWheels geeft ook gelijk aan hoe het kostenplaatje eruit ziet.

Vervolgens gaat u naar de deelauto, deze vind u op de parkeerplaats bij Winkel & zo. Eenmaal ter plaatse kunt u met uw telefoon, via de MyWheels app, de auto openen. Veel rijplezier!

Na afloop parkeert u de deelauto weer op de daarvoor bestemde plek. In geval van een elektrische auto moet u deze na gebruik ook aansluiten op de laadpaal, zodat de volgende gebruiker weer een volle accu heeft.