GLASVEZELGROEP

De Glasvezelgroep is een groep van bewoners van Everdingen en omgeving die zich sterk maakt voor de realisatie van een lokaal glasvezelnetwerk. Natuurlijk zit er nog wat rek in het kopernetwerk, maar ten opzichte van de snel groeiende behoefte aan snelle internetverbindingen voor allerlei toepassingen is alleen het realiseren van een glasvezelnetwerk een duurzame oplossing waar we echt weer een hele lange periode mee vooruit kunnen.

Interesse? Stuur dan een email naar glasvezel@vitaal-dorp.nl.

Vanuit de Glasvezelgroep is de stichting VijfheerenlandenNet opgericht. Het doel van deze stichting is de realisatie van een open, betaalbaar, gebiedsdekkend glasvezelnetwerk voor de gehele gemeenschap van de gemeente Vijfheerenlanden.

TOEKOMSTVAST

Veel mensen realiseren zich nog niet hoe hun gebruik van het internet in de komende jaren exponentieel zal toenemen. Voorbeelden hiervan zijn onderwijs, gezondheidszorg (o.a. zorg op afstand), thuiswerken, gaming, domotica in huis en ga zo maar door. Jonge gezinnen zijn zich misschien wel het meest bewust en houden bij de keuze van hun woonplaats rekening met de kwaliteit van de internetaansluiting. Wij willen in Everdingen de vitaliteit sterk vergroten ook door te verjongen, dus is glasvezel een MUST!

OPEN EN SOLIDAIR

We maken geen onderscheid tussen kernen en buitengebied. De behoefte en waarde van snel internet is voor alle inwoners even groot. Wij willen dit voor iedereen oplossen, en de investering met elkaar dragen.

Het netwerk is ‘open’; naast de bekende toepassingen als TV en internet is het netwerk ook inzetbaar voor lokale faciliteiten, zoals zorg-op-afstand of kerkradio.